Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyki mięsne z ziołami i przyprawami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 150 sztuk oliwy
  • 1 łyżeczka  posiekanego tymianku
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  proszku chili
  • 2 łyżki  mielonego kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka  łagodnej papryki w proszku
  • pieprz
  • 750 sztuk mięsa wieprzowego

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wlać do miski. Tymianek i natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody, drobno posiekać i dodać do oliwy.
  2. Dodać proszek chili z koprem włoskim, sproszkowaną paprykę i odrobinę pieprzu. Wszystko starannie wymieszać.
  3. Mięso pokroić w kostkę wielkości około 2 x 2 cm, połączyć z mieszanką przypraw i wymieszać. Marynować przez noc pod przykryciem w lodówce.
  4. Następnego dnia wyjąć mięso z marynaty i nadziać na zamoczone w wodzie drewniane szpadki. Rozgrzać grill. Marynatę wlać do garnka i zagotować.
  5. Szaszłyki piec na grillu około 5-10 minut i regularnie skrapiać marynatą. Podawać na ciepło.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE