Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Szaszłyki z zająca z oliwkami


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk fileta z zająca
  • 1 sztuka gałązka tymianku
  • 5 łyżek  wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki pomarańcze
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 4 łyżki  oliwy
  • 12-24 sztuki zielonych oliwek
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z zająca pokroić w średnią kostkę. Tymianek opłukać, otrząsnąć z wody, oskubać listki. Dodać wino, wymieszać z mięsem, posypać solą i pieprzem. Odstawić do naciągnięcia smaku.
  2. Tymczasem obrać pomarańczę i odfiletować ostrym nożem. Cząstki wymieszać z octem winnym, oliwą, solą i pieprzem.
  3. Mięso nadziewać na zmianę z oliwkami na drewniane szpadki namoczone w wodzie. Grillować albo smażyć ze wszystkich stron.
  4. Szaszłyki skropić sokiem pomarańczowym i od razu podawać z cząstkami pomarańczy.



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE