Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Sznycel cielęcy po wiedeńsku


06.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle cielęce (mięso z udźca)
  • 4 ząbki  czosnku wyciśniętego przez praskę
  • 4 łyżki  mąki
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 2 sztuki jajka
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 szklanka  oleju roślinnego
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 szczypta  soli do smaku
  • 1 szczypta  pieprzu do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle opłukać w zimnej wodzie, osuszyć i rozbić. Mąkę i bułkę tartą wymieszać razem na płaskim talerzu. Jajko roztrzepać z mlekiem i z odrobiną soli.
  2. Sznycle natrzeć solą i pieprzem (ewentualnie roztartym czosnkiem). Obtoczyć w przygotowanej wcześniej panierce, potem w jajku i na koniec znowu w bułce.
  3. Rozgrzać na patelni tłuszcz, smażyć sznycle ok. 3 minuty, potem dodać 1 łyżkę masła i smażyć jeszcze przez następne 3 minuty.
  4. Gotowe sznycle ułożyć na papierowych ręcznikach, aby wsiąkł w nie olej. Podawać z plasterkami cytryny z np. sałatką ziemniaczaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE