Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sznycel cielęcy po wiedeńsku


06.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle cielęce (mięso z udźca)
  • 4 ząbki  czosnku wyciśniętego przez praskę
  • 4 łyżki  mąki
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 2 sztuki jajka
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 szklanka  oleju roślinnego
  • 1 sztuka cytryna
  • 1 szczypta  soli do smaku
  • 1 szczypta  pieprzu do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle opłukać w zimnej wodzie, osuszyć i rozbić. Mąkę i bułkę tartą wymieszać razem na płaskim talerzu. Jajko roztrzepać z mlekiem i z odrobiną soli.
  2. Sznycle natrzeć solą i pieprzem (ewentualnie roztartym czosnkiem). Obtoczyć w przygotowanej wcześniej panierce, potem w jajku i na koniec znowu w bułce.
  3. Rozgrzać na patelni tłuszcz, smażyć sznycle ok. 3 minuty, potem dodać 1 łyżkę masła i smażyć jeszcze przez następne 3 minuty.
  4. Gotowe sznycle ułożyć na papierowych ręcznikach, aby wsiąkł w nie olej. Podawać z plasterkami cytryny z np. sałatką ziemniaczaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE