Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sznycel wieprzowy z sosem z tuńczyka


05.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki wieprzowe sznycle
  • 200 ml  gęstej śmietany
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym (10 dag)
  • 4 sztuki filety z sardeli
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  suszonego oregano
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 2 łyżki  octu
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mąką.
  2. Rozgrzać olej na patelni, smażyć po 3 min z każdej strony.
  3. Zdjąć i trzymać w cieple. Tłuszcz wylać.
  4. Osączone filety z sardeli i tuńczyka rozgnieść widelcem, włożyć na patelnię, dodać wino, śmietanę, sok z cytryny, oregano i ocet. Doprawić solą oraz pieprzem, chwilę pogotować, a następnie zmiksować.
  5. Sznycle polać sosem, przybrać plasterkami cytryny i natką pietruszki lub trybułą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE