Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycel wieprzowy z sosem z tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki wieprzowe sznycle
  • 200 ml  gęstej śmietany
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym (10 dag)
  • 4 sztuki filety z sardeli
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  suszonego oregano
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 2 łyżki  octu
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mąką.
  2. Rozgrzać olej na patelni, smażyć po 3 min z każdej strony.
  3. Zdjąć i trzymać w cieple. Tłuszcz wylać.
  4. Osączone filety z sardeli i tuńczyka rozgnieść widelcem, włożyć na patelnię, dodać wino, śmietanę, sok z cytryny, oregano i ocet. Doprawić solą oraz pieprzem, chwilę pogotować, a następnie zmiksować.
  5. Sznycle polać sosem, przybrać plasterkami cytryny i natką pietruszki lub trybułą.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE