Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sznycle przekładane owocami


15.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 60 dag  schabu wieprzowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  startego świeżego imbiru
  • 3 łyżki  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 sztuka czubata łyżka mąki
  • 10 dag  do wyboru: jabłek, gruszek, śliwek bez pestek
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 1/2 szklanki  bulionu warzywnego
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj ze startym imbirem. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha i potnij w poprzek włókien na 8 cienkich plasterków. Lekko rozgnieć je dłonią, formując owalne kotleciki. Oprósz je solą i natrzyj z obu stron roztartym czosnkiem oraz imbirem. Przyprawione mięso przykryj i włóż do lodówki na mniej więcej godzinę.
  2. Następnie na patelnię o grubym dnie włóż połowę masła i wlej łyżkę oleju, rozgrzej je. Kotlety obtocz w mące, strzepnij jej nadmiar. Włóż na gorący tłuszcz. Zrumień z obu stron na silnym ogniu, a potem zmniejsz płomień i smaż dalej po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe kotlety zdejmij z patelni, trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
  3. Owoce oczyść z pestek, potnij na cząstki najlepiej na ósemki.
  4. Na patelni rozgrzej resztę masła. Włóż pokrojone owoce. Podlej je winem oraz bulionem. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj kilka minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęść go sosem pieczeniowym z torebki. Kotlety złóż po dwa. Przełóż je owocami w sosie. Udekoruj natką i od razu podawaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE