Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki cebule
- 2 kg świeżego szpinaku
- 50 dag mielonego mięsa
- jajo
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 2-3 łyżki śmietanki
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso, wymieszać je z solą, pieprzem i jajem, a potem ryżem oraz opłukanym i grubo pokrojonym szpinakiem.
- Smażyć, mieszając, aż płyn ze szpinaku odparuje. Pod koniec smażenia wlać śmietankę.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe