Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2019 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Szpinak z mielonym mięsem


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cebule
  • 2 kg  świeżego szpinaku
  • 50 dag  mielonego mięsa
  • jajo
  • 1 szklanka  ugotowanego ryżu
  • 2-3 łyżki  śmietanki
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso, wymieszać je z solą, pieprzem i jajem, a potem ryżem oraz opłukanym i grubo pokrojonym szpinakiem.
  2. Smażyć, mieszając, aż płyn ze szpinaku odparuje. Pod koniec smażenia wlać śmietankę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE