Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Szybkie kotlety z indyka


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże filety z piersi indyka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • kilka liści sałaty
  • 2 sztuki pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak by z każdego powstały 2 kotlety. Każdy kotlecik delikatnie rozbij drewnianym tłuczkiem i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotleciki, po 2 minuty z każdej strony. Na koniec dopraw do smaku solą.
  3. Na talerzu ułóż umyte liście sałaty i ćwiartki pomidora. Na sałacie ułóż usmażone filety i każdy z nich udekoruj łyżeczką masła.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE