Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Szybkie kotlety z indyka


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże filety z piersi indyka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • kilka liści sałaty
  • 2 sztuki pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak by z każdego powstały 2 kotlety. Każdy kotlecik delikatnie rozbij drewnianym tłuczkiem i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotleciki, po 2 minuty z każdej strony. Na koniec dopraw do smaku solą.
  3. Na talerzu ułóż umyte liście sałaty i ćwiartki pomidora. Na sałacie ułóż usmażone filety i każdy z nich udekoruj łyżeczką masła.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE