Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Szynka zapiekana w musztardowej skorupce


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  szynki
  • 1 sztuka słoiczek musztardy francuskiej z gorczycą
  • 1 sztuka jajko
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 pęczek  świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Przełóż do brytfanny i polej bulionem. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
  2. Do miseczki wbij jajko. Dodaj bułkę tartą, musztardę i wymieszaj. Dodaj pokrojony świeży tymianek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Szynkę wyjmij z brytfanny i odstaw, by przestygła. Wierzch i boki ostudzonego mięsa obłóż przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekaj jeszcze 15 minut w temperaturze 200 st. C, aż skórka się zarumieni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE