Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Szynka zapiekana w musztardowej skorupce


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  szynki
  • 1 sztuka słoiczek musztardy francuskiej z gorczycą
  • 1 sztuka jajko
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 pęczek  świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Przełóż do brytfanny i polej bulionem. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
  2. Do miseczki wbij jajko. Dodaj bułkę tartą, musztardę i wymieszaj. Dodaj pokrojony świeży tymianek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Szynkę wyjmij z brytfanny i odstaw, by przestygła. Wierzch i boki ostudzonego mięsa obłóż przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekaj jeszcze 15 minut w temperaturze 200 st. C, aż skórka się zarumieni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE