Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Tatar


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  mielonej polędwicy wołowej (musi być świeża i dobrze schłodzona)
  • 1 sztuka szalotka
  • 20 sztuk małych kaparów
  • 2-4 sztuki korniszony
  • 2 łyżeczki  brandy
  • 2 sztuki filety anchois
  • 2 łyżki  musztardy dijon
  • 2 sztuki surowe żółtka (skorupki sparz wrzątkiem)
  • sól
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekaj. Kapary przekrój na połówki.
  2. Mięso włóż do miseczki. Dodaj 2 łyżeczki zimnej, przegotowanej wody i 2 łyżeczki brandy. Wymieszaj i uformuj na talerzach 2 porcje tatara.
  3. Mięso posyp dużą ilością pieprzu. Obok ułóż posiekane cebulę, korniszony, kapary, filety anchois, musztardę i po jednym żółtku.
  4. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, razem ze świeżym pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE