Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.02.2020 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Tatar


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  mielonej polędwicy wołowej (musi być świeża i dobrze schłodzona)
  • 1 sztuka szalotka
  • 20 sztuk małych kaparów
  • 2-4 sztuki korniszony
  • 2 łyżeczki  brandy
  • 2 sztuki filety anchois
  • 2 łyżki  musztardy dijon
  • 2 sztuki surowe żółtka (skorupki sparz wrzątkiem)
  • sól
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekaj. Kapary przekrój na połówki.
  2. Mięso włóż do miseczki. Dodaj 2 łyżeczki zimnej, przegotowanej wody i 2 łyżeczki brandy. Wymieszaj i uformuj na talerzach 2 porcje tatara.
  3. Mięso posyp dużą ilością pieprzu. Obok ułóż posiekane cebulę, korniszony, kapary, filety anchois, musztardę i po jednym żółtku.
  4. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, razem ze świeżym pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE