Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Terrina warzywna z Tyrolu


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki cukinie (po 20 dag)
  • 1 sztuka bakłażan (30 dag)
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml  oliwy
  • 1 główka  czerwonej sałaty radicchio
  • 10 dag  chudego twarogu
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  pesto
  • 12 sztuk cienkich plasterków bekonu lub chudego wędzonego boczku
  • natka i bazylia do dekoracji

Sposób przyrządzania:

    Umyj i oczyść cukinie i bakłażana, pokrój wzdłuż na plasterki. Papryki oczyść, pokrój na ćwiartki. Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut. Osącz z oliwy, posól. Upiecz na grillu lub usmaż na rowkowanej patelni. Radicchio pokrój na kawałki. Formę na terrinę wyłóż folią, a potem grillowanymi plastrami cukinii. Kolejno wkładaj pozostałe warzywa i sałatę. Przykryj folią, dociśnij, odłóż na godzinę. Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem, przypraw solą i pieprzem, połącz ze szczypiorkiem. Terrinę wyjmij z folii i pokrój w plastry. Podawaj z twarożkiem, szynką i pesto. Udekoruj natką i bazylią.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE