Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Terrina warzywna z Tyrolu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki cukinie (po 20 dag)
  • 1 sztuka bakłażan (30 dag)
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml  oliwy
  • 1 główka  czerwonej sałaty radicchio
  • 10 dag  chudego twarogu
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  pesto
  • 12 sztuk cienkich plasterków bekonu lub chudego wędzonego boczku
  • natka i bazylia do dekoracji

Sposób przyrządzania:

    Umyj i oczyść cukinie i bakłażana, pokrój wzdłuż na plasterki. Papryki oczyść, pokrój na ćwiartki. Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut. Osącz z oliwy, posól. Upiecz na grillu lub usmaż na rowkowanej patelni. Radicchio pokrój na kawałki. Formę na terrinę wyłóż folią, a potem grillowanymi plastrami cukinii. Kolejno wkładaj pozostałe warzywa i sałatę. Przykryj folią, dociśnij, odłóż na godzinę. Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem, przypraw solą i pieprzem, połącz ze szczypiorkiem. Terrinę wyjmij z folii i pokrój w plastry. Podawaj z twarożkiem, szynką i pesto. Udekoruj natką i bazylią.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE