Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Torcik mięsno-grzybowy


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka średni kurczak
  • 500 g  dowolnych grzybów
  • 1/2 sztuki bułki
  • 3 sztuki jaja
  • 2 łyżki  oleju
  • posiekana natka pietruszki
  • 1/2 sztuki litra mleka
  • 1/2 sztuki litra bulionu
  • czosnek
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka gotujemy i odstawiamy do ostudzenia. Cebulę drobno siekamy i dusimy na tłuszczu z grzybkami drobno pokrojonymi.
  2. Kurczaka obieramy z kości, mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy natkę pietruszki, cebulę i grzybki. Zalewamy bulionem i gotujemy.
  3. Dwa żółtka i pianę ubitą z dwóch białek mieszamy z pół szklanki mleka, dodajemy do masy mięsnej. Jedno jajko mieszamy z resztą mleka, dodajemy zmiażdżony w prasce czosnek, doprawiamy solą.
  4. Tortownicę wykładamy folią. Bułkę kroimy na kromki, zanurzamy w jajku z mlekiem i układamy na dnie tortownicy. Wylewamy masę mięsno-grzybową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. Podajemy z sosem pomidorowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE