Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortilla fasolowa z chorizo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki mięsiste pomidory
  • 300 sztuk fasoli
  • 8 sztuk cebulek dymek
  • 1 sztuka mały por
  • 3 ząbki  czosnku
  • 250 sztuk kiełbasy chorizo
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 8 sztuk jajek
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek  posiekanych ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory zblanszować, obrać ze skóry, usunąć ogonek i pestki, drobno pokroić. Fasolę opłukać, osączyć. Cebulkę i por oczyścić i drobno pokroić. Czosnek obrać, chorizo pokroić w plastry.
  2. 3 łyżki oliwy rozgrzać, podsmażyć fasolę i cebulę przez 5 minut. Dodać por i zgnieciony czosnek, dalej dusić około 5 minut.
  3. Dodać pomidory i chorizo, składniki dusić około 5 minut. Jajka roztrzepać, wymieszać z solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
  4. Na patelni rozgrzać resztę oliwy, dodać masę jajeczną i ściąć na małym ogniu pod przykryciem. Tortillę odwrócić za pomocą talerza i usmażyć również wierzch na brązowo. Na koniec przekroić tortillę na pół, napełnić mieszanką warzywną i podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE