Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Udka duszone


04.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki udka
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki pomidory
  • mały bakłażan
  • mała cukinia
  • 5 łyżek  oliwy
  • duża cebula
  • 2 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich

Sposób przyrządzania:

  1. Udka (można je podzielić, odcinając pałki) natrzeć solą i pieprzem. Warzywa (oprócz pomidorów) pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
  2. Przygotowane udka obsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić ok. 25 min. W rondlu na pozostałej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać resztę warzyw i zioła, a następnie dusić na małym ogniu 10 min. Włożyć do warzyw udka i dusić jeszcze razem ok. 10 min. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE