Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Udka kurczaka


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6-8 sztuk udek kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
  • 10 sztuk czarnych oliwek ze słoika
  • 1 sztuka świeża czerwona papryka
  • 3 sztuki suszone pomidory
  • 3 ząbki  czosnku
  • 75 sztuk wytrawnego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Udka oprószyć solą oraz pieprzem i na patelni usmażyć na złotobrązowy kolor w niewielkiej ilości oliwy. Przykryć i dusić około 30 minut. Na koniec ostudzić. Mięso wyluzować, pokroić w spore kawałki, oliwki odcedzić, usunąć pestki i pokroić w plasterki.
  2. Paprykę chili oczyścić, umyć, przepołowić, usunąć nasadę ogonka oraz pestki, drobno posiekać. Pomidory pokroić w małą kostkę, czosnek obrać i pokroić w plasterki.
  3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150oC. Mięso wymieszać z czosnkiem i chili, pomidorami oraz oliwkami i przełożyć do aluminiowej formy. Całość skropić winem i piec około 20 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE