Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Ugali - gulasz wołowy


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2-3 łyżki  oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 30 dag  wołowiny gulaszowej
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • mielone ziele angielskie
  • 1 sztuka listek laurowy
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • chili
  • 1 łyżka  przyprawy typu wegeta
  • sól
  • 1-2 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku
  • 2 szklanki  wody
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka seler
  • 1 sztuka korzeń pietruszki
  • 1 szklanka  rosołu
  • 1/2 szklanki  kaszy manny

Sposób przyrządzania:

    Na gorący olej wrzuć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj wołowinę pokrojoną jak na gulasz. Dołóż przecier pomidorowy, duś 15 minut, następnie dodaj przyprawy i czosnek. Wlej wodę, duś do miękkości. Miękkie mięso wyjmij, a do garnka wrzuć pokrojone warzywa. Gotuj, aż będą miękkie, a potem zmiksuj i wymieszaj z mięsem. Przypraw do smaku. W rondelku zagotuj rosół. Zdejmij z ognia i powoli, ciągle mieszając, wsypuj kaszę mannę. Gdy masa uzyska konsystencję twarogu, ustaw rondelek na ogniu i podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Potem wyłóż kaszę na talerz i oblej sosem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nie daj się alergii Nie daj się alergii

    Katarzyna Turek

    Wydawnictwo: M


    Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE