Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Wątróbka z jabłkami


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  kwaśnych jabłek
  • 500 g  wątróbek drobiowych
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 2 łyżki  tłuszczu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w ósemki. Do garnka wlej łyżkę tłuszczu, wrzuć pokrojone jabłka i duś pod przykryciem.
  2. Oprósz jabłka cukrem.
  3. Wątróbkę oczyść z błon, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Na talerz wyłóż duszone jabłka, a na wierzchu ułóż wątróbkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE