Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wątróbka z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  kwaśnych jabłek
  • 500 g  wątróbek drobiowych
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 2 łyżki  tłuszczu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w ósemki. Do garnka wlej łyżkę tłuszczu, wrzuć pokrojone jabłka i duś pod przykryciem.
  2. Oprósz jabłka cukrem.
  3. Wątróbkę oczyść z błon, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Na talerz wyłóż duszone jabłka, a na wierzchu ułóż wątróbkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE