Dzisiaj jest: Czwartek, 15.11.2018 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Wątróbka z jabłkami


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  kwaśnych jabłek
  • 500 g  wątróbek drobiowych
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 2 łyżki  tłuszczu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w ósemki. Do garnka wlej łyżkę tłuszczu, wrzuć pokrojone jabłka i duś pod przykryciem.
  2. Oprósz jabłka cukrem.
  3. Wątróbkę oczyść z błon, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Na talerz wyłóż duszone jabłka, a na wierzchu ułóż wątróbkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE