Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Wątróbka z warzywami


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wątróbki cielęcej
  • 2 łyżki  masła
  • 2 sztuki pory
  • pół średniego selera korzeniowego
  • łodyga selera naciowego
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę opłukać, pokroić na długie, cienkie paski, posypać pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, oprószyć mąką. Zrumienić na maśle w płaskim garnku o grubym dnie. Dodać umyte, pokrojone na plasterki pory i obrany, pokrojony w drobną kostkę seler korzeniowy, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, podlewając ewentualnie wodą. Posypać posiekanym selerem naciowym, podawać z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE