Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Wątróbka z warzywami


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wątróbki cielęcej
  • 2 łyżki  masła
  • 2 sztuki pory
  • pół średniego selera korzeniowego
  • łodyga selera naciowego
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę opłukać, pokroić na długie, cienkie paski, posypać pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, oprószyć mąką. Zrumienić na maśle w płaskim garnku o grubym dnie. Dodać umyte, pokrojone na plasterki pory i obrany, pokrojony w drobną kostkę seler korzeniowy, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, podlewając ewentualnie wodą. Posypać posiekanym selerem naciowym, podawać z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE