Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wołowina po cygańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  chudej wołowiny bez kości
  • 2 szklanki  wywaru z kości
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • cebula
  • 5 dag  mąki
  • 5 dag  masła roślinnego
  • pół szklanki czerwonego wina
  • czosnek
  • liść laurowy
  • mały słoik koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyć, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle roślinnym. Następnie dodać do wywaru połączonego z winem, dodać czosnek, liść laurowy, koncentrat pomidorowy.
  2. Warzywa zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wywaru. Gotować, aż wołowina będzie miękka, wtedy wyjąć, zrobić sos: przecedzić wywar przez sitko, dodać sól, pieprz, zagotować.
  3. Można podawać z ziemniakami oraz warzywami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE