Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Wołowina po cygańsku


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  chudej wołowiny bez kości
  • 2 szklanki  wywaru z kości
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • cebula
  • 5 dag  mąki
  • 5 dag  masła roślinnego
  • pół szklanki czerwonego wina
  • czosnek
  • liść laurowy
  • mały słoik koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyć, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle roślinnym. Następnie dodać do wywaru połączonego z winem, dodać czosnek, liść laurowy, koncentrat pomidorowy.
  2. Warzywa zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wywaru. Gotować, aż wołowina będzie miękka, wtedy wyjąć, zrobić sos: przecedzić wywar przez sitko, dodać sól, pieprz, zagotować.
  3. Można podawać z ziemniakami oraz warzywami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE