Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 80 dag chudej wołowiny bez kości
- 2 szklanki wywaru z kości
- 2 sztuki marchewki
- pietruszka
- cebula
- 5 dag mąki
- 5 dag masła roślinnego
- pół szklanki czerwonego wina
- czosnek
- liść laurowy
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wołowinę umyć, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle roślinnym. Następnie dodać do wywaru połączonego z winem, dodać czosnek, liść laurowy, koncentrat pomidorowy.
- Warzywa zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wywaru. Gotować, aż wołowina będzie miękka, wtedy wyjąć, zrobić sos: przecedzić wywar przez sitko, dodać sól, pieprz, zagotować.
- Można podawać z ziemniakami oraz warzywami.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników