Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Wołowina po cygańsku


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  chudej wołowiny bez kości
  • 2 szklanki  wywaru z kości
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • cebula
  • 5 dag  mąki
  • 5 dag  masła roślinnego
  • pół szklanki czerwonego wina
  • czosnek
  • liść laurowy
  • mały słoik koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyć, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle roślinnym. Następnie dodać do wywaru połączonego z winem, dodać czosnek, liść laurowy, koncentrat pomidorowy.
  2. Warzywa zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wywaru. Gotować, aż wołowina będzie miękka, wtedy wyjąć, zrobić sos: przecedzić wywar przez sitko, dodać sól, pieprz, zagotować.
  3. Można podawać z ziemniakami oraz warzywami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE