Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Wołowina w winie


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  wołowiny bez kości
  • 3 łyżki  oleju
  • 50 ml  czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 400 g  brukselki
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i tymiankiem.
  2. Do mięsa wlej sos sojowy, wino i wymieszaj. Smaż przez chwilę, aż sos odparuje. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem.
  3. Brukselkę odgotuj w osolonej wodzie. Odsącz i dodaj do duszącego się mięsa.
  4. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Dodaj do mięsa i gotuj całość jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE