Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Wołowina w winie


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  wołowiny bez kości
  • 3 łyżki  oleju
  • 50 ml  czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 400 g  brukselki
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i tymiankiem.
  2. Do mięsa wlej sos sojowy, wino i wymieszaj. Smaż przez chwilę, aż sos odparuje. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem.
  3. Brukselkę odgotuj w osolonej wodzie. Odsącz i dodaj do duszącego się mięsa.
  4. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Dodaj do mięsa i gotuj całość jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE