Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Yakitori z kurczaka


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka udko z kurczaka ze skórą
  • 1 sztuka mały por
  • tłuszcz do smażenia
    Sos
  • 150 ml  sosu sojowego
  • 6 łyżek  cukru
  • 25 ml  wytrawnego białego wina lub sake

Sposób przyrządzania:

    Podziel udko na 12 równych kawałków, pora pokrój na ukośne plasterki. Namocz w zimnej wodzie drewniane szpadki do szaszłyków. Na każdą szpadkę nabijaj na przemian kurczaka (po trzy kawałki) i pora (po dwa plasterki). Szaszłyki usmaż na tłuszczu, co jakiś czas polewając je sosem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE