Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka makaronowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  makaronu rurki
  • 200 g  makaronu kolanka
  • 100 g  mrożonych brokułów
  • 100 g  mrożonej fasolki szparagowej
  • 3 sztuki pieczarki
  • 1/4 sztuki papryki czerwonej
  • 8 sztuk czarnych oliwek (bez pestek)
  • 200 g  wędliny
  • 100 g  sera gouda
  • 5 g  margaryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron, brokuły i fasolkę szparagową odgotować w osolonej wodzie.Pieczarki obrać i razem z oliwkami pokroić w plasterki. Paprykę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Ser potarkować na tarce o małych oczkach.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wsypać połowę makaronu, brokułów, fasolki, pieczarek, papryki, oliwek i wędliny. Następnie zrobić drugą warstwę, zaczynając od makaronu. Wierzch zapiekanki posypać startym, żółtym serem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekać, aż ser się roztopi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE