Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zapiekanka z czerstwego chleba


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba
  • 12 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 150 g  sera gouda
  • 12 sztuk plasterków salami
  • 10 sztuk czarnych oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • tymianek
  • oliwa
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Dopraw do smaku solą i tymiankiem.
  2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Ser starkuj na tarce o drobnych oczkach.
  3. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż na dnie 4 kromki chleba. Posmaruj je wcześniej przygotowaną oliwą z czosnkiem. Ułóż plasterki salami i posyp połową starkowanego sera.
  4. Ułóż drugą warstwę zaczynając od chleba posmarowanego oliwą. Na wierzch połóż pomidorki. Posyp serem i udekoruj oliwkami.
  5. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekaj 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE