Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zapiekanka z kiełbasą i brokułem


15.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 25 dag  kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka brokuł
  • 20 dag  startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 150 ml  śmietany 12 %
  • 150 ml  pikantnego ketchupu
  • 3 ząbki  czosnku
  • oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz i pokrój w plastry. Brokuł ugotuj na parze i podziel na małe różyczki.
  2. Pomidor umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę obierz, pokrój w piórka, posyp solą i odstaw na chwilę, aby zmiękła. Kiełbasę pokrój w plasterki.
  3. Ketchup wymieszaj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułóż plastry ziemniaków, posól. Następnie ułóż kiełbasę, pomidora, cebulę i różyczki brokułu. Posyp solą, pieprzem i oregano. Zalej sosem śmietanowo-ketchupowym i posyp startym serem.
  5. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE