Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zawijańce drobiowe z salami


05.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • olej
  • 1 sztuka pierś z kurczaka
  • 100 g  salami w plastrach
  • 100 g  sera żółtego w plastrach
  • 1/4 sztuki papryki
  • sól
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój na 4 kotlety. Oprósz solą i odstaw na 10 minut. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój wzdłuż w paski. Ogórki pokrój na ćwiartki.
  2. Następnie na każdym kotlecie ułóż plaster salami, plaster sera, kawałek papryki i ogórka.
  3. Całość zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obtaczaj w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE