Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Zielona papryka faszerowana mięsem mielonym


05.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki zielone papryki
  • 400 g  mięsa mielonego
  • 150 g  ryżu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 350 ml  bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko, odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  2. Papryki umyj, osusz. Odetnij kapelusz z ogonkiem i delikatnie oczyść paprykę z nasion. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  3. Do miski wrzuć mięso, cebulę, jajko, tymianek, majeranek i łyżkę koncentratu pomidorowego. Wymieszaj na jednolitą masę. Następnie dodaj ryż, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Każdą paprykę napełnij farszem mięsnym i przykryj odcięta wcześniej czapeczką z ogonkiem. Gotowe papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  5. Bulion wymieszaj z 2 łyżkami koncentratu pomidorowego i zalej nim faszerowane papryki.
  6. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE