Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zielona papryka faszerowana mięsem mielonym


05.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki zielone papryki
  • 400 g  mięsa mielonego
  • 150 g  ryżu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 350 ml  bulionu warzywnego
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko, odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  2. Papryki umyj, osusz. Odetnij kapelusz z ogonkiem i delikatnie oczyść paprykę z nasion. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  3. Do miski wrzuć mięso, cebulę, jajko, tymianek, majeranek i łyżkę koncentratu pomidorowego. Wymieszaj na jednolitą masę. Następnie dodaj ryż, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Każdą paprykę napełnij farszem mięsnym i przykryj odcięta wcześniej czapeczką z ogonkiem. Gotowe papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  5. Bulion wymieszaj z 2 łyżkami koncentratu pomidorowego i zalej nim faszerowane papryki.
  6. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE