Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk dużych, mniej więcej tej samej wielkości ziemniaków
- Nadzienie
- 15 dag sera żółtego startego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oliwy ze szczyptą bazylii i łyżką koncentratu pomidorowego
- plasterek pokrojonej wędliny zmieszany z łyżeczką musztardy
- biały ser roztarty z ziołami
- sól
- pieprz
- cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszorować, osuszyć, po czym owinąć w folię (można przedtem każdy ziemniak powlec cieniutko oliwą). Piec na ruszcie około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie.
- Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące w serwetkach lub na talerzykach.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis