Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ziemniaki nadziewane


24.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk dużych, mniej więcej tej samej wielkości ziemniaków
    Nadzienie
  • 15 dag  sera żółtego startego
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  oliwy ze szczyptą bazylii i łyżką koncentratu pomidorowego
  • plasterek pokrojonej wędliny zmieszany z łyżeczką musztardy
  • biały ser roztarty z ziołami
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, po czym owinąć w folię (można przedtem każdy ziemniak powlec cieniutko oliwą). Piec na ruszcie około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie.
  2. Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące w serwetkach lub na talerzykach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE