Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Ziemniaki z boczkiem i kurkami


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wędzonego boczku
  • 12 dag  ziemniaków
  • 13 dag  mrożonych obgotowanych kurek
  • 5 dag  cebuli
  • 5 dag  śmietany 30%
  • 5 dag  masła
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag  kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki  sosu meksykańskiego ze słoika
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś na małym ogniu podlewając odrobiną wody.
  2. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj sos, paprykę i kurki. Podgotuj przez chwilę. Dodaj masło, kukurydzę i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Następnie dodaj śmietanę i zagotuj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE