Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 30 dag wędzonego boczku
- 12 dag ziemniaków
- 13 dag mrożonych obgotowanych kurek
- 5 dag cebuli
- 5 dag śmietany 30%
- 5 dag masła
- sól
- pieprz
- 10 dag kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki sosu meksykańskiego ze słoika
- 2 łyżki słodkiej mielonej papryki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś na małym ogniu podlewając odrobiną wody.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj sos, paprykę i kurki. Podgotuj przez chwilę. Dodaj masło, kukurydzę i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Następnie dodaj śmietanę i zagotuj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!