Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Zrazy wieprzowe z czerwoną papryką


10.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 g  łopatki wieprzowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 100 g  boczku wędzonego
  • 1.5 szklanek  bulionu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  masła
  • 100 ml  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę, a boczek w paseczki. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, przesmaż boczek do lekkiego zrumienienia, dodaj cebulę, paprykę, natkę pietruszki i smaż ok. 5 min. na wolnym ogniu.
  2. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa połóż łyżką farsz, brzegi mięsa podwiń do środka i zawiń w roladki. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę i smaż roladki na rumiano ze wszystkich stron. Następnie podlej je szklnaką bulionu i duś na wolnym ogniu ok. 20 min.
  3. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, wymieszaj ją dokładnie by nie było grudek. Wlej pozostały bulion i wymieszaj, dodaj sos z pieczenia, ponownie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki podawaj z sosem i ulubionymi dodatkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE