Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zrazy wołowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże cebule
  • 150 g  przerośniętego wędzonego boczku
  • 4 sztuki ogórki konserwowe
  • 100 ml  zalewy z ogórków konserwowych
  • 4 sztuki cienkie sznycle wołowe (po ok. 150 g)
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki  ostrej musztardy
  • 2 łyżki  klarowanego masła
  • 1 łyżka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obrać i pokroić na cząstki. Boczek oraz ogórek pokroić na cienkie paseczki.
  2. Sznycle posypać solą i pieprzem z obu stron, rozłożyć na blacie, posmarować 2 łyżeczkami musztardy i obłożyć 2/3 cebuli, boczku i ogórka. Mięso ściśle zrolować, okręcić nicią kuchenną i związać.
  3. Zrazy podsmażyć mocno dookoła na klarowanym maśle. Dodać resztę cebuli, boczku oraz ogórka i krótko je podsmażyć. Wlać tyle wody, żeby sięgały do połowy zrazów i domieszać resztę musztardy oraz zalewę od ogórków. Całość nakryć i dusić na małym ogniu ok. 1 i 1/2 godziny.
  4. Zrazy wyjąć, zdjąć nić i odstawić je w ciepłe miejsce. Mąkę wymieszać dokładnie z 3 łyżkami wody, zagęścić nią sos i polać nią zrazy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE