Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Żywieckie prażuchy


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  mąki graham
  • 2 łyżki  soli
  • 100 g  wędzonego boczku
  • maślanka lub kefir

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę i sól wsyp na rozgrzaną patelnię. Praż, ciagle mieszając do momentu, aż składniki będą miały złotawy kolor.
  2. Zagotuj 1,5 l wody i dodaj ją do smażącej się mąki (tyle, aby ciasto nie było zbyt gęste).
  3. Boczek pokrój w cienkie plastry i podsmaż na czystej patelni, by powstał bekon.
  4. Z ciasta formuj kluseczki. Gotuj je w osolonym wrzątku przez 5 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową.
  5. Kluseczki podawaj z bekonem i maślanką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE