Dzisiaj jest: Piątek, 14.12.2018 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5828

Aromatyczna potrawka z kurczaka


30.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 sztuki podwójne filety z kurczaka
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 20 dag  pieczarek
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • płatki kukurydziane
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  ostrej mielonej papryki
  • oliwa
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1 łyżeczka  kurkumy

Sposób przyrządzania:

  1. Filety pokrój w dużą kostkę. Dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw do smaku. Wlej kilka łyżek oliwy. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
  2. Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pieczarki. Dopraw. Smaż do miękkości.
  3. Mięso obtocz w roztrzepanym jajku i płatkach. Smaż na głębokim tłuszczu. Wymieszaj z papryką i pieczarkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE