Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Aromatyczny gulasz wołowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  cebuli
  • 3 ząbki  czosnku
  • 70 dag  wołowiny
  • 60 ml  oleju
  • 1 łyżka  przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka  mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 łyżka  majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Mięso oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
  2. W dużym garnku rozgrzej olej i zrumień na nim cebulę. Następnie dodaj kawałki mięsa oraz przecier pomidorowy i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Przypraw łyżką słodkiej mielonej papryki i kminkiem. Dodaj liście laurowe oraz czosnek i zalej 1 litrem wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
  3. Wołowinę wyjmij z gulaszu. Pozostałe składniki w garnku zmiksuj, po czym ponownie włóż mięso. Podgrzewaj wszystko przez 10 minut. Dopraw do smaku majerankiem i ewentualnie solą i pieprzem.
  4. Gulasz zdejmij z ognia i lekko przestudź. Gotowe porcje możesz ozdobić kawałkami papryki, cebuli oraz natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE