Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2019 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Babka ziemniaczana z cukinią


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 kg  ziemniaków
  • 1/2 sztuki cukinii
  • 4 sztuki jajka
  • olej
  • 1 sztuka pętko kiełbasy
  • przyprawy
  • 1 sztuka cebula
  • 3-4 łyżki  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cukinię umyj, osusz i obierz. Cebulę i czosnek obierz. Z cukinii usuń gniazdo nasienne. Miąższ z cukinii, ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw, żeby ostygła. Następnie dodaj ją do startych warzyw, wymieszaj.
  3. Do masy dodaj jajka, mąkę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj. Piecz 1,5 godziny w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE