Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Babka ziemniaczana z cukinią


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 kg  ziemniaków
  • 1/2 sztuki cukinii
  • 4 sztuki jajka
  • olej
  • 1 sztuka pętko kiełbasy
  • przyprawy
  • 1 sztuka cebula
  • 3-4 łyżki  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cukinię umyj, osusz i obierz. Cebulę i czosnek obierz. Z cukinii usuń gniazdo nasienne. Miąższ z cukinii, ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw, żeby ostygła. Następnie dodaj ją do startych warzyw, wymieszaj.
  3. Do masy dodaj jajka, mąkę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj. Piecz 1,5 godziny w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE