Dzisiaj jest: Wtorek, 18.02.2020 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Babka ziemniaczana z cukinią


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 kg  ziemniaków
  • 1/2 sztuki cukinii
  • 4 sztuki jajka
  • olej
  • 1 sztuka pętko kiełbasy
  • przyprawy
  • 1 sztuka cebula
  • 3-4 łyżki  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cukinię umyj, osusz i obierz. Cebulę i czosnek obierz. Z cukinii usuń gniazdo nasienne. Miąższ z cukinii, ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  2. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw, żeby ostygła. Następnie dodaj ją do startych warzyw, wymieszaj.
  3. Do masy dodaj jajka, mąkę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj. Piecz 1,5 godziny w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE