Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Bakłażany faszerowane mortadelą i fetą


20.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki bakłażany
  • 200 g  mortadeli
  • 3 sztuki cebule
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 opakowanie  fety
  • starty żółty ser
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • tymianek
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany umyj, przetnij na pół i oprósz solą. Odstaw na pół godziny. Po tym czasie opłucz, osusz.
  2. Mortadelę i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Pomidory sparz, obierz i pokrój. Dodaj do mortadeli. Chwilę podduś wszystko, po czym dodaj pokrojoną fetę. Dopraw do smaku ziołami i pieprzem, wymieszaj.
  3. Bakłażany faszeruj, ułóż na natłuszczonej blasze, przykryj folią spożywczą i piecz 20 minut w 180 st. C. Po tym czasie posyp bakłażany startym serem i zapiekaj jeszcze 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE