Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bakłażany faszerowane mortadelą i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki bakłażany
  • 200 g  mortadeli
  • 3 sztuki cebule
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 opakowanie  fety
  • starty żółty ser
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • tymianek
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany umyj, przetnij na pół i oprósz solą. Odstaw na pół godziny. Po tym czasie opłucz, osusz.
  2. Mortadelę i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Pomidory sparz, obierz i pokrój. Dodaj do mortadeli. Chwilę podduś wszystko, po czym dodaj pokrojoną fetę. Dopraw do smaku ziołami i pieprzem, wymieszaj.
  3. Bakłażany faszeruj, ułóż na natłuszczonej blasze, przykryj folią spożywczą i piecz 20 minut w 180 st. C. Po tym czasie posyp bakłażany startym serem i zapiekaj jeszcze 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE