Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Bałkańskie pulpety


02.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 10 dag  sera feta
  • 3 ząbki  czosnku
  • słodka papryka mielona
  • papryczka chili
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz papryczką chili. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Nabieraj porcję masy mięsnej formując placek. Na jego środku połóż kostkę sera feta i uformuj pulpecik. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników.
  3. Gotowe pulpety nadziewaj na wilgotne patyczki do szaszłyków i układaj na ruszcie w piekarniku. Zapiekaj, aż pulpety się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE