Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Bałkańskie pulpety


02.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 10 dag  sera feta
  • 3 ząbki  czosnku
  • słodka papryka mielona
  • papryczka chili
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz papryczką chili. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Nabieraj porcję masy mięsnej formując placek. Na jego środku połóż kostkę sera feta i uformuj pulpecik. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników.
  3. Gotowe pulpety nadziewaj na wilgotne patyczki do szaszłyków i układaj na ruszcie w piekarniku. Zapiekaj, aż pulpety się zrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE