Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Biała kiełbasa w piwie


08.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk białych kiełbasek parzonych
  • 3 plastry  wędzonego boczku
  • 1/2 l  piwa jasnego
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • 1/2 sztuki papryczki chili
  • pieprz
  • papryka mielona ostra
  • 3-4 plastry  sera żółtego
  • świeży tymianek lub rzeżucha

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbaski lekko ponacinaj, boczek pokrój w cienkie paski i owiń je wokół kiełbasek.
  2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, wsyp między kiełbaski przyprawy (ziarna pieprzu i ziela, odrobinę soli), skrop olejem, zalej piwem. Na wierzchu rozsyp oczyszczoną i pokrojoną w krążki papryczkę chili.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz 60 minut. W połowie pieczenia odwróć kiełbaski, by się przyrumieniły.
  4. Jeśli płyn wyparuje, podlej piwem lub wodą. 10 minut przed końcem pieczenia połóż w naczyniu plastry sera. Po wyjęciu posyp danie świeżymi ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE