Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Biała kiełbasa z porem


01.04.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Biała kiełbasa z porem to przepis na smaczne i proste danie. Najlepiej jest podawać je z pieczywem.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  kiełbasa biała
  • 1 sztuka  por
    średni
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  pomidor
  • 1 szczypta  pieprz czarny
    mielony
  • 1 łyżeczka  vegeta (przyprawa)
  • 1 łyżeczka  margaryna

Sposób przyrządzania:

  1. Por dokładnie umyj, pokrój w talarki. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej pokrojonego pora. Odcedź.
  2. Cebulę pokrój w piórka. Pomidor umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę ponacinaj w kilku miejscach.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i ułóż w nim pora. Na tak powstałej pierzynce ułóż kiełbaski. Na nich połóż cebulę, kostki pomidora i pozostały por. Oprósz pieprzem i vegetą. Piecz 25 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE