Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Biała kiełbasa z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Biała kiełbasa z porem to przepis na smaczne i proste danie. Najlepiej jest podawać je z pieczywem.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  kiełbasa biała
  • 1 sztuka  por
    średni
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  pomidor
  • 1 szczypta  pieprz czarny
    mielony
  • 1 łyżeczka  vegeta (przyprawa)
  • 1 łyżeczka  margaryna

Sposób przyrządzania:

  1. Por dokładnie umyj, pokrój w talarki. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej pokrojonego pora. Odcedź.
  2. Cebulę pokrój w piórka. Pomidor umyj, osusz i pokrój w kostkę. Kiełbasę ponacinaj w kilku miejscach.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną i ułóż w nim pora. Na tak powstałej pierzynce ułóż kiełbaski. Na nich połóż cebulę, kostki pomidora i pozostały por. Oprósz pieprzem i vegetą. Piecz 25 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE