Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Białe kiełbaski zapiekane z dynią


30.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki surowe kiełbasy
  • 500 g  dyni
  • 150 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 główka  czosnku
  • 3 sztuki gałązki rozmarynu
  • oliwa
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię oczyść, usuń pestki, a miąższ pokrój w grubą kostkę. Pomidorki lekko ponacinaj. Rozmaryn posiekaj.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż w nim dynię, pomidorki, czosnek w łupinkach oraz kiełbaski. Oprósz wszystko solą oraz posiekanym rozmarynem i skrop oliwą. Delikatnie wymieszaj i zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE