Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Bifteki z fetą i miętą


27.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  mięsa mielonego wołowego
  • 10 dag  twardego sera feta
  • tymianek
  • oregano
  • świeża mięta
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie przestudź i dodaj do mięsa.
  2. Bułkę namocz w gorącej wodzie, odciśnij i dodaj do mięsa. Następnie dodaj jajko, tymianek, oregano, posiekaną miętę, sól i pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  3. Fetę pokrój na grube 2-centymetrowe paski. Z masy uformuj placki, na każdym ułóż po pasku sera feta i uformuj podłużne kotlety. Obsmaż z obu stron na rumiano.
  4. Tak przygotowane kotlety ułóż na blaszce wysmarowanej oliwą, wbijając w końce kotletów patyczki do szaszłyków. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE