Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Bitki z cebulką


14.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 10 sztuk cienkich plastrów schabu bez kości
  • 3 sztuki małe cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka słodkie jabłko
  • 1/2 kg  marchewki
  • 1 kg  ziemniaków
  • bazylia
  • koperek
  • słodka mielona papryka
  • 1 kostka  rosołowa wołowa
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry mięsa oprósz bazylią i papryką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Do szerokiego garnka wlej odrobinę wody, zagotuj. Następnie włóż do wody kotlety.
  2. Na patelni po smażeniu mięsa podsmaż pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno pokrojony czosnek. Dodaj podsmażoną cebulę do mięsa i duś razem przez 20 minut. Następnie wkrusz kostkę rosołową i dodaj pokrojone na małe kawałki jabłko. Duś przez 20 minut.
  3. Pokrojone ziemniaki i marchewkę gotuj przez 40 minut w parowarze. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE