Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Bitki z karkówki w marynacie


23.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżeczka  jarzynki
  • 4 łyżki  oleju
  • 8 łyżek  keczupu
  • 2 sztuki cebule
  • 4 sztuki ogórki kiszone

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę pokrój na kotlety i rozbij tłuczkiem.
  2. Ze słodkiej papryki, pieprzu ziołowego, oregano, tymianku, jarzynki, oleju i keczupu zrób marynatę. Cebule pokrój w piórka, a ogórek w cienkie plastry.
  3. Posmaruj kotlety marynatą i włóż do lodówki (najlepiej na noc).
  4. Ułóż w naczyniu żaroodpornym mięso z marynatą, a na nim plastry ogórka kiszonego i cebuli. Drugą warstwę w tej samej kolejności.
  5. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE