Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Boeuf strogonow


21.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  chudej wołowiny
  • 250 g  pieczarek
  • 2 łyżki  masła
  • 2 sztuki cebule
  • 2 łyżki  smalcu
  • 1/2 szklanki  śmietany kremówki
  • 1 łyżka  mąki pszennej
  • 150 ml  bulionu wołowego
  • 1-2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  musztardy
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Bulion zagotuj. Wołowinę umyj, osusz, pokrój w plasterki, a następnie w paski. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki i podsmaż na połowie rozgrzanego masła. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
  2. Smalec rozgrzej z pozostałym masłem i podsmaż na nim cebulę. Dodaj mięso, smaż razem przez chwilę, ciągle mieszając. Następnie oprósz wszystko mąką i zasmaż. Zalej gorącym bulionem. Dodaj pieczarki, koncentrat pomidorowy oraz musztardę. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
  3. Pod koniec duszenia dodaj śmietanę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE