Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Brukselka z indykiem i pomidorami


25.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej brukselki
  • 45 dag  piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 4 łyżki  oliwy
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • 1 szczypta  mielonego kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oprósz przyprawami i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do niego posiekaną cebulę, a po chwili obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
  2. Brukselkę obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie dodaj ją do duszącego się indyka. Oprósz wszystko przyprawami i wymieszaj. Duś kolejne 10 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE