Dzisiaj jest: Sobota, 04.04.2020 Imieniny: Wacława i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Brukselka z indykiem i pomidorami


25.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej brukselki
  • 45 dag  piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 4 łyżki  oliwy
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • 1 szczypta  mielonego kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oprósz przyprawami i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do niego posiekaną cebulę, a po chwili obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pomidory. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
  2. Brukselkę obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie dodaj ją do duszącego się indyka. Oprósz wszystko przyprawami i wymieszaj. Duś kolejne 10 minut. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE