Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka bułka
- 1 sztuka pierś kurczaka
- ulubione przyprawy
- 1 łyżeczka oleju
- kilka liści szpinaku
- 1/4 sztuki papryki
- 1 łyżeczka keczupu
- 1 sztuka plasterek sera żółtego
- kiełki brokułu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierś kurczaka natrzyj ulubionymi przyprawami i olejem. Usmaż na patelni grillowej z obu stron.
- Bułkę przekrój na pół i podpiecz w tosterze. Dolną część bułki posmaruj keczupem.
- Na bułce ułóż ser, liście szpinaku, paprykę pokrojoną w paski, kiełki brokułu i kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka