Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Burgery z indyka z cukinią i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  filetu z indyka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 10 sztuk pieczarek
  • 4 łyżki  mąki
  • 4 łyżki  majonezu
  • 200 g  tartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  2. Usuń końce cukinii. Zetrzyj ją na tarce o dużych oczkach i posól. Odstaw na 20 minut. Odciśnij cukinię i dodaj do pokrojonego fileta z indyka.
  3. Pieczarki i szczypiorek umyj i drobno pokrój. Dodaj do mięsa. Wsyp starty ser, wbij dwa jajka, dodaj majonez oraz mąkę i wymieszaj.
  4. Łyżką nakładaj masę na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż z obu stron na rumiano.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE