Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 80 dag filetu z indyka
- 2 sztuki jajka
- 1 sztuka cukinia
- 1 pęczek szczypiorku
- 10 sztuk pieczarek
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki majonezu
- 200 g tartego żółtego sera
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę.
- Usuń końce cukinii. Zetrzyj ją na tarce o dużych oczkach i posól. Odstaw na 20 minut. Odciśnij cukinię i dodaj do pokrojonego fileta z indyka.
- Pieczarki i szczypiorek umyj i drobno pokrój. Dodaj do mięsa. Wsyp starty ser, wbij dwa jajka, dodaj majonez oraz mąkę i wymieszaj.
- Łyżką nakładaj masę na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż z obu stron na rumiano.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka