Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Burgery z kurczakiem i rukolą


03.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki bułki do hamburgerów
  • rukola
  • 1 sztuka filet z kurczaka
  • 1 łyżka  oliwy
  • przyprawa do kurczaka
  • 10 dag  sera żółtego
  • keczup
  • jogurt naturalny
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • prażona cebulka
  • kilka pokrojonych w plastry rzodkiewek

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyj, osusz, przekrój wszerz na pół i oprósz przyprawą do kurczaka. Następnie podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
  2. Bułki przekrój na pół i podsmaż na patelni grillowej. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Jogurt wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami.
  4. Bułki posmaruj przygotowanym sosem czosnkowym. Wyłóż na nie kolejno rukolę, kurczaka, keczup, ser, sos, rzodkiewkę i cebulkę. Przykryj wszystko drugą połówką bułki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE