Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.03.2019 Imieniny: Cyryla i Edwarda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Burgery z kurczakiem i rukolą


03.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki bułki do hamburgerów
  • rukola
  • 1 sztuka filet z kurczaka
  • 1 łyżka  oliwy
  • przyprawa do kurczaka
  • 10 dag  sera żółtego
  • keczup
  • jogurt naturalny
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • prażona cebulka
  • kilka pokrojonych w plastry rzodkiewek

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyj, osusz, przekrój wszerz na pół i oprósz przyprawą do kurczaka. Następnie podsmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
  2. Bułki przekrój na pół i podsmaż na patelni grillowej. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Jogurt wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami.
  4. Bułki posmaruj przygotowanym sosem czosnkowym. Wyłóż na nie kolejno rukolę, kurczaka, keczup, ser, sos, rzodkiewkę i cebulkę. Przykryj wszystko drugą połówką bułki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE