Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.03.2019 Imieniny: Cyryla i Edwarda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Burrito po polsku


29.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 kostka  wołowa rosołowa
  • 1 sztuka warzywna kostka rosołowa
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli w zalewie
  • 1 sztuka puszka białej fasoli w zalewie
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 200 g  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno posiekaj, a paprykę pokrój w dużą kostkę.
  2. Mięso mielone wraz z cebulą usmaż w suchym rondlu. Często mieszaj, żeby się nie przypaliło.
  3. Wlej 300 ml wody i wrzuć kostki rosołowe. Kiedy potrawa się zagotuje, dodaj kukurydzę, fasolkę szparagową i fasolę z puszki razem z zalewą.
  4. Gotuj kilka minut na małym ogniu, uważając, żeby mięso się nie zagotowało.
  5. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę i przyprawy. Ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Zobacz więcej na temat:

burritoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE