Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Burrito po polsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 kostka  wołowa rosołowa
  • 1 sztuka warzywna kostka rosołowa
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli w zalewie
  • 1 sztuka puszka białej fasoli w zalewie
  • 1 sztuka puszka kukurydzy konserwowej
  • 200 g  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • oregano

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno posiekaj, a paprykę pokrój w dużą kostkę.
  2. Mięso mielone wraz z cebulą usmaż w suchym rondlu. Często mieszaj, żeby się nie przypaliło.
  3. Wlej 300 ml wody i wrzuć kostki rosołowe. Kiedy potrawa się zagotuje, dodaj kukurydzę, fasolkę szparagową i fasolę z puszki razem z zalewą.
  4. Gotuj kilka minut na małym ogniu, uważając, żeby mięso się nie zagotowało.
  5. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę i przyprawy. Ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Zobacz więcej na temat:

burritoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE