Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Burrito


25.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Swoje burrito możesz urozmaicić ulubionymi dodatkami: fasolą czerwoną, kukurydzą. Aby była jeszcze pożywniejsza możesz dodać ryż, a nawet kasze.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielona wołowina
  • 1 opakowanie  tortilla
  • 100 g  ser żółty
  • 1 opakowanie  sos meksykański
  • 1 łyżka  kolendra
  • sól morska
    do smaku
  • masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso podsmaż na patelni, dodaj sos meksykański i duś przez kilka minut.
  2. Dodaj kolendrę, dopraw do smaku solą (możesz dodać małą puszkę czerwonej fasoli).
  3. Tortille skrop wodą, podgrzej przez chwilę na patelni.
  4. Na każdej ułóż farsz i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń. Ułóż na patelni ryflowanej, przyciśnij i zapiekaj z obydwu stron przez około 2 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 95


Zobacz więcej na temat:

burritoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE