Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Burrito


25.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Swoje burrito możesz urozmaicić ulubionymi dodatkami: fasolą czerwoną, kukurydzą. Aby była jeszcze pożywniejsza możesz dodać ryż, a nawet kasze.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielona wołowina
  • 1 opakowanie  tortilla
  • 100 g  ser żółty
  • 1 opakowanie  sos meksykański
  • 1 łyżka  kolendra
  • sól morska
    do smaku
  • masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso podsmaż na patelni, dodaj sos meksykański i duś przez kilka minut.
  2. Dodaj kolendrę, dopraw do smaku solą (możesz dodać małą puszkę czerwonej fasoli).
  3. Tortille skrop wodą, podgrzej przez chwilę na patelni.
  4. Na każdej ułóż farsz i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń. Ułóż na patelni ryflowanej, przyciśnij i zapiekaj z obydwu stron przez około 2 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 87


Zobacz więcej na temat:

burritoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE