Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.08.2018 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Schab w marynacie grejpfrutowej


06.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu wieprzowego,
  • 1 sztuka cebula posiekana,
  • sok z 2 grejpfrutów lub 1 szklanka soku grejpfrutowego z kartonu,
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku lub 3 gałązki świeżego tymianku
  • 1/2 szklanki  oleju roślinnego,
  • 4 ząbki  czosnku,
  • 2 sztuki zielone papryczki chilli
  • sól.
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój na dowolne kawałki (w kostkę na szaszłyki, np: nadziewaj na przemian z obranymi ząbkami czosnku lub w plastry na steki, ale nie cieńsze niż 2 cm, by mięso zbyt szybko nie wyschło na ruszcie). 2. Mięso przełóż do plastikowego pojemnika i zalej sokiem z grejpfruta. 3. Dodaj posiekane: cebulę, czosnek, zielone papryczki chilli, łyżeczkę tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Szczelnie zamknij i wstaw do lodówki na 12 godz. 4. Mięso piecz na rozgrzanym ruszcie ok. 6 minut z każdej strony. 5. Jeśli chcesz sprawdzić czy mięso jest gotowe, natnij mięso w najgrubszym miejscu, po wskazanym upływie czasu. Jeśli sok wypływający z nacięcia będzie przejrzysty, mięso jest gotowe do spożycia.



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE