Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cannelloni z mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu cannelloni
  • 50 dag  wołowego mięsa mielonego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżka  masła do wysmarowania formy
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka pietruszka
  • 3 łyżki  śmietany 18%
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 15 dag  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę cebuli oraz czosnek zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj marchewkę i pietruszkę.
  2. Mięso usmaż na patelni i przełóż do warzyw. Dołóż liść laurowy, zioła prowansalskie, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Duś 10 minut po czym odstaw do ostygnięcia.
  3. Następnie do mięsa dodaj śmietanę oraz 1/2 sera. Wymieszaj i napełnij cannelloni.
  4. Nafaszerowane rurki ułóż w natłuszczonej masłem formie. Na rozgrzanym oleju podsmaż resztę cebuli. Dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą, sól oraz pieprz i duś wszystko przez 5 minut.
  5. Powstałym sosem polej cannelloni. Wierzch posyp resztą sera i piecz 45 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE